6 ספרי פסיכולוגיה מומלצים שחובה לקרוא

ספרי פסיכולוגיה אהובים במיוחד על אנשים בגלל שהם יכולים ללמד אותנו כל כך הרבה על עצמנו ועל הסביבה בכל כך מעט זמן. לפעמים, מספיק לקרוא ספר אחד בלבד כדי לשפר בצורה דרמטית את איכות חיינו.

הנה 6 ספרי פסיכולוגיה מצוינים, מאת חוקרים נהדרים שלקחו להם שנים על גבי שנים להגיע למסקנות הכי חשובות לגבי החיים ולנסח אותם באופן פרקטי וברור.

12 כללים לחיים – ג׳ורדן פיטרסון

ג׳ורדן פיטרסון הוא אינטלקטואל ופרופסור לפסיכולוגיה מקנדה שחוקר לרוב פסיכולוגיה אישית וחברתית. בשנים האחרונות צבר פופלאריות רבה, בעיקר בזכות ערוץ היוטיוב שלו שמונה כיום קרוב ל-3 מיליון מנויים מכל העולם.

הספר נותן לקוראים סיקור של הסוגיות והנושאים החשובים ביותר שנמצאים בנפש האדם וטבועים במוחו מאז ימי קדם. פיטרסון טוען שצריך לקבל את זה שהעולם הוא מלא סבל, ועל מנת לחיות חיים מלאי משמעות, עלינו קודם כל לקבל אחריות על עצמנו.

12 הכללים הם בעצם לקחים פרקטיים להתמודדות עם נושאים שונים ובעיות בחיים בהתבסס על פילוסופיה, מדע, פסיכולוגיה והיסטוריה – כדי לעזור לנו להיות אנשים טובים יותר.

לחשוב מהר לחשוב לאט – דניאל כהנמן

דניאל כהנמן, חתן פרס נובל לכלכלה לשנת 2002 עוסק בעיקר במחקרים בנושאי כלכלה התנהגותית, פתרון בעיות וקבלת החלטות.
הספר מדבר על הגורמים הפסיכולוגיים להתנהגויות מסוימות ועל הדרכים שבהם בני אדם מקבלים החלטות.

בעיקרון, המוח מתחלק לשתי מערכות – מערכת 1 (חשיבה מהירה), ומערכת 2 (חשיבה איטית). הראשונה אחראית על החשיבה האינטואיטיבית ואילו השנייה על החשיבה המכוונת והמאומצת יותר.

הספר עוזר להבין למה בני אדם טועים בשיפוט שלהם את המציאות ואיך להבחין או להיזהר מטעויות כאלה גם אצלכם. אחרי שתקראו אותו, תקבלו פרספקטיבה חדשה ואובייקטיבית יותר על המציאות.

לא רציונלי ולא במקרה – דן אריאלי

דן אריאלי הוא פרופסור ישראלי לכלכלה התנהגותית. בספרו, הוא מסביר איך בתור בני אנוש, אנחנו חושבים שאנחנו חכמים ומתנהגים באופן רציונלי שמבוסס על ההחלטות שאנחנו לוקחים בעצמנו – אבל שבעצם, אנחנו טועים.

רוב הזמן, אנו נכנעים לדחפים הפנימיים שלנו ולתחושות שגורמים לנו לקבל החלטות ולבחור בין אפשרויות בעולם מורכב. לפעמים זה מקל עלינו להסתדר, כי לא כל החלטה קובעת אם נשרוד. לפעמים, ההחלטות האלה פשוט מזיקות לנו, או לכל הפחות לא הכי טובות בשבילנו – החלטנו אותן רק בגלל אינסטינקט מולד.

הספר מתאר סדרה של ניסויים מעניינים מחיי היום יום של כל אחד מאיתנו ומראה איך אנחנו חוזרים על אותן טעויות שנובעות מנורמות חברתיות, פחדים מולדים ורגשות שוב ושוב.

כוחו של הרגל – צ׳ארלס דוהיג

ספר מומלץ לכל מי שרוצה לקחת שליטה על החיים שלו. הוא מסביר באופן מושלם איך ולמה הרגלים חזקים כל כך, בהתבסס על מדע, מחקר וסיפורים מחיי היום יום.

הרגלים, טובים או רעים ככל שיהיו, טבועים בנו, במוח ובמערכת העצבים שלנו. הספר נותן שיטות ואסטרטגיות פרקטיות לשינוי הרגלים רעים ישנים או ליישום הרגלים טובים חדשים בחיים שלכם – בין אם זה בחיים האישיים, המשפחתיים או בעסק.

שקט – סוזן קיין

אם אתם מעדיפים להקשיב במקום לדבר, לא אוהבים להיות במרכז תשומת הלב ומעדיפים לעבוד באופן עצמאי ולבד מאשר בקבוצה – אתם כנראה מופנמים, כמו בערך שליש מהאוכלוסיה.

הספר מגלה את העוצמות, החוזקות והיתרונות של להיות אדם בעל אופי מופנם ואיך לנצל אותם לטובתינו. קודם כל, צריך להבין שזה בסדר להיות מופנם, וזה גם בסדר לפעמים ״לשחק אותה״ מוחצן.
אם אתם מופנמים, אתם צריכים להכיר את עצמכם ולהבין למה אתם מתנהגים כמו שאתם מתנהגים. כשתדעו לנצל את סוג האופי המדהים הזה – תוכלו להיות במודעות גבוהה יותר לגבי עצמכם ולהצליח יותר בחיים.

הספר יעזור לכם גם אם הילדים שלכם מופנמים – אתם תלמדו איך להעצים אותם ולהוציא מהם את המיטב מבחינה חברתית, לימודית ומקצועית. 

עכשיו – גלה את חוזקותיך – דון קליפטון

אנשים רבים מבזבזים את זמנם בדאגה לגבי התכונות החלשות שלהם ומחזיקים בגישה שצריך להתמקד בהן ולחזק אותן.

הספר הזה מציג גישה הפוכה ומראה איך אנשים מצליחים רבים מתמקדים דווקא בחוזקות שלהם – ואת החולשות שלהם, פשוט לומדים לנהל.
הספר נותן כלים פרקטיים לזיהוי התכונות החזקות שבכם. כמו כן, סוקר ומגדיר 34 תכונות אופי שתוכלו לזהות מביניהן את החזקות ואת החלשות שלכם כדי שתוכלו לדעת במה להתמקד ומה לשחרר.

עשוי לעניין אותך גם:

השארת תגובה