כ-5 מטרים מתחת למי הים הקרים בלינדסנס, נורווגיה, נפתחה מסעדה חדשה העונה לשם (המפתיע?) ״Under״. הסועדים יהנו מאוכל גורמה ומצפייה בפעילות התת ימית דרך ״מסך״ ברוחב של כ-11 מטרים.
המסעדה בנויה כך שחצי ממנה שקוע בתוך המים והסועדים יושבים בתוך חלל עם חלון פנורמי. יש מקום לכ-40 סועדים וכמו שחשבתם – התפריט כולל בעיקר מאכלי ים מקומיים וטריים – לובסטרים, מולים, וסוג מסוים של אצות מקומיות שטעמן דומה לכמהין.
אם תהיתם בקשר לאיכות הסביבה ולאיזה נזק גורם מבנה כזה בתוך הים, תשמחו לדעת שהמסעדה תוכננה בקפידה. מעטפת הבטון מחוספסת, דבר המפתח חיים תת ימיים. כשהבטון מחוספס יכולים לגדול עליו יצורים חיים וצמחיה. הפעילות הזאת מושכת דגים קטנים והם מושכים דגים גדולים עוד יותר. כך, אפשר להגיד, שבנוסף למסעדה – זו גם שונית מלאכותית קטנה.
צפו בביקורת האוכל: